Companii precum ELCEN spun că așa cum CET-urile plătesc această taxă pe poluare și centralele de apartament care folosec gaze ar trebui să achite un cuantum de bani.
Pe de altă parte, posesorii de centrale spun că oricum plătesc verificările periodice astfel că se opun acestei cereri.
"Este necesară modernizarea instalațiilor din sectorul termoficării să facem un mecanism corect care presupune stabilirea finanțării și a perioadei de timp. Se va face un efort uriaș de modernizare, atât a centralelor ELCEN, și a rețelei de transport și distribuție. Aproape 600.000 de apartamente din București depind de acest sistem de termoficare. Nu este mai accesibil să ne instalăm centrale de apartament decât să fim racordați la SACET. Așa cum ELCEN plătește certificate de CO2 de zeci de milioane de euro pentru cantitatea de gaz pe care o folosește, așa și cei care își instalează centrale de apartament ar trebui să plătească o taxă", a precizat Claudiu Crețu, administrator Special al ELCEN la o conferinţă pe teme de cogenerare.
Citește și:Fuziunea ELCEN și RADET, aproape de finalizare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.