”Noi am prins în bugetul pe anul acesta suma pentru a putea rambursa toți banii pentru șoferi”, a declarat Eugen Teodorovici.
El a precizat însă că returnarea este condiționată de depunerea cererii de returnare până la data de 31 august 2018, când a expirat termenul-limită fixat anterior.
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 13 noiembrie, Legea privind aprobarea OUG nr. 52/2017 care are ca obiect de reglementare restituirea pe cale administrativă, la cerere, a sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, actualizate cu dobânda prevăzută de Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, calculată de la momentul achitării taxei până la momentul restituirii efective.
Citește și: România, pusă la zid. Val de admonestări de la UE
De asemenea, textul adoptat prevede ca dreptul de a cere restituirea să se poată fi exercitat la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, indiferent de momentul la care s-a perceput taxa, iar cererile de restituire să fie depuse până la data de 31.08.2018, sub sancţiunea decăderii.
Comisia Europeană a trimis României, pe 24 ianuarie, un aviz motivat pentru că nu asigură rambursarea integrală şi imediată a taxelor de înmatriculare a vehiculelor de ocazie achiziţionate din alte state membre, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar. Avizul motivat este pasul premergător începerii proceduri de infringement.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.