G7 reprezintă economiile cele mai dezvoltate: SUA, Japonia, Germania, Franţa, Marea Britanie, Canada şi Italia.
Oprirea finanţării combustibililor fosili este văzută ca un pas major spre limitarea creşterii temperaturii pe pla global.
Faptul că Japonia va renunţa la finanţarea internaţională a proiectelor miniere într-un timp atât de scurt va face ca alte ţări, cum ar fi China, să fie din ce în ce mai izolate şi să se confrunte cu mai multe presiuni pentru a stopa finanţarea. China consumă aproximativ jumătate din cărbunele mondial şi este considerată cel mai mare emiţător global de gaze cu efect de seră.
Într-un comunicat, statele din G7 plus Uniunea Europeană susţin că "investiţiile internaţionale în cărbune trebuie oprite acum".
"Ne angajăm să luăm măsuri concrete spre renunţarea absolută la un nou sprijin guvernamental direct pentru centralele termice de cărbune până la finalul lui 2021, inclusiv prin asistenţa oficială pentru dezvoltare, finanţarea exporturilor, investiţii, şi sprijinirea promovării comerţului", se arată în comunicat.
De asemenea, ţările G7 au fost de acord să lucreze cu alţi parteneri globali pentru a accelera dezvoltarea vehiculelor cu emisii zero.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.