"Ordonanţa 114 este în chinurile refacerii. Noi, cei din ALDE, am organizat o rundă amplă de consultări în această săptămână şi săptămâna trecută cu mediul de afaceri care e vizat de Ordonanţa 114, conducerea Băncii Naţionale - Mugur Isărescu şi consiliul de administraţie, Asociaţia Română a Băncilor, cu asociaţia profesională care regrupează operatorii din energie, administratorii de pensii private Pilonul II, firmele din domeniul telecomunicaţiilor şi Asociaţia Oamenilor de Afaceri. Pe baza acestor discuţii am reuşit să sintetizăm care sunt principalele elemente de preocupare", a spus Tăriceanu.
În ceea ce privește domeniul bancar, nu va mai fi taxat indicele Robor şi se va introduce un indice reprezentând media tranzacţiilor efective realizate în ultimele trei luni de banca respectivă.
În plus, se va introduce și un stimulent pentru creșterea nivelului creditării.
"Am primit cu satisfacţie din partea Asociaţia Română a Băncilor disponibilitatea pe care au arătat-o de a creşte nivelul de intermediere financiară şi de aceea în modificarea Ordonanţei 114 va exista pe de o parte taxa, dar pe de altă parte va exista şi un stimulent pentru creşterea volumului de creditare pentru care fiecare bancă care reuşeşte acest indice de performanţă va primi un bonus, adică i se va diminua taxa până la nivelul zero", a spus Tăriceanu.
Citește și:Dragnea despre OUG 114: O ultimă discuție pe energie și telefonie mobilă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.