El a precizat că, în acest an, campania de dezinsecţie a început mai târziu din lipsa banilor, însă în prezent, ritmul de aplicare a tratamentelor este mai mare.
"În anii precedenţi, erau şapte tratamente pentru ţânţari. Anul acesta o să facem 14 şi acum suntem la al cincilea. (...) Atât Institutul Cantacuzino, cât şi noi avem acele capcane pentru ţânţari, care pot să spună unde sunt, care sunt speciile de ţânţari care circulă în anumite zone, trăiesc în anumite zone ale Bucureştiului şi faţă de sesizările, şi de la institut, şi de la operatorii noştri, de West Nile, în zona Eroilor, una, şi cea de-a doua în zona Crângaşi, am intensificat acolo. Au fost două (...) constatări, una în zona Crângaşi şi una în zona Universitate - Eroilor şi, deci, pe fiecare din aceste zone, ne-am dus preponderent pe parcuri, de exemplu, în Parcul Cişmigiu şi, după aceea, în întreaga zonă. Asta a început deja alaltăieri", a explicat Nicuşor Dan.
Citește și Nicuşor Dan anunţă schimbarea conducerii Spitalului Colţea
Potrivit primarului, monitorizarea ţânţarilor se face permanent. "Deci, să ne înţelegem, există ţânţarul, da, dar nu există persoane îmbolnăvite în momentul ăsta. Ca să fim precişi, da, monitorizarea este permanentă şi, atât timp cât populaţia persistă, tratamentul este intens pe ei", a afirmat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.