Mare iubitor al poeziei şi prozei, Hopper s-a inspirat profund din literatură pentru operele sale, reprezentate în diferite momente ale zilei, notează Sotheby's într-un comunicat.
Poemele pe care le aborda, de multe ori cu citaţii explicative în propria sa artă, făceau trimitere la misterul amurgului, la dorinţele înfrânate şi la erotismul efectelor de lumini şi umbre.
Pictura, realizată în 1935, prezintă două statui înconjurate de umbre într-o zonă solitară din Central Park, luminată de razele soarelui la apus.
Citește și: Lupta dintre casele de licitațiii este câștigată de Christie's. Vânzări de peste un miliard de dolari
În planul apropiat apare statuia reprezentându-l pe dramaturgul englez William Shakespeare, având capul înclinat într-o parte, cufundat în gânduri. Pe fundal se văd zgârie norii insulei Manhattan, o prezenţă rară în operele lui Hopper.
Este unul dintre puţinele tablouri ale artistului ce pot fi perfect localizate şi care a făcut parte din colecţia lui John Astor, fiul colonelului John Jacob Astor, care a murit în scufundarea Titanicului.
Licitaţia include şi opere ale artiştilor americani Norman Rockwell, Grant Wood, Georgia O'Keeffe şi Mary Cassats.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.