Plăţile efectuate în 2018 pentru aeronave de luptă noi şi un proiect de submarin evaluat la 50 de miliarde de dolari australieni (33 miliarde de dolari SUA) au contribuit probabil la urcarea Australiei în clasament de pe locul al patrulea în 2017 pe locul al doilea în 2018, potrivit postului ABC.
Australia şi-a majorat în ultimii ani importurile de echipamente militare, pe baza estimărilor de intensificare a ameninţărilor pe plan regional.
Lista importatorilor de arme continuă să fie dominată de Arabia Saudită, iar China a urcat la rândul ei de pe poziţia a şasea în 2017 pe a treia în 2018. India a coborât în schimb de pe locul al doilea pe al patrulea.
Avionul de război al europenilor. Va fi ceva nemaipomenit
În acelaşi timp, demersurile guvernului conservator de la Canberra de a împinge Australia între primii 10 exportatori mondiali de arme până în 2027 au înregistrat un recul, ţara coborând de pe locul al 18-lea în 2017 pe locul 25 anul trecut, în această privinţă.
Piaţa globală a exporturilor de arme este dominată în continuare de Statele Unite ale Americii, Rusia, Franţa şi Germania, urmate de Spania, care a trecut de pe poziţia a noua în 2017 pe poziţia a cincea în 2018, mai menţionează dpa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.