În Franța, pe vremea lui Carol al IX-lea, mulţi oameni sărbătoreau Anul Nou la 1 Aprilie. Cei ce sărbătoreau astfel erau numiţi „nebuni de Aprilie". Apoi obiceiul a continuat până-n zilele noastre, chiar dacă și-a pierdut semnificaţia iniţială şi a păstrat doar nebunia.
Horoscop 2020. Zodia care o să primească o veste incredibilă
Din popor se spune că păcălelile de 1 Aprilie trebuie făcute până la ora prânzului, cele care trec de ora 12:00, aduc doar ghinion. Superstiția mai spune că în această zi nu se fac căsătorii, pentru că există posibilitatea ca: acestea să nu dureze, se destramă, ori soţul va fi „sub papuc". În unele părți din România se spune că dacă nu păcăleşti pe nimeni de 1 Aprilie, tot anul vei fi tu cel păcălit. Pentru cei care nu răspund cu un zâmbet pe buze unei farse făcute de rude și prieteni, superstiția spune că vor fi și ei urmăriți de ghinion tot anul.
Marii istorici au considerat că obiceiul farselor este o combinație între obiceiurile populare, specifice fiecărei ţări, cu legende străvechi. Obiceiul din ziua de 1 Aprilie este un obicei foarte răspândit în întreaga lume: în Marea Britanie, Spania, Italia, Portugalia, Suedia, Norvegia, chiar și Franţa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.