Acest lucru a fost anunțat de directorul general al companiei, Stephanie Durroux, într-un mesaj intern adresat angajaților.
În mesaj, Durroux scrie că firma își protejează relația cu piața suedeză și că are obligația de a nu expune angajații și partenerii la "critici masive". Potrivit presei suedeze, compania va organiza o întâlnire pentru a oferi mai multe informații despre calea de urmat.
Anunțul este o răsturnare completă de situație. Nu mai departe de 11 aprilie a.c., compania anunța că reia exportul de Absolut către Rusia.
Însă după acest anunț, grupul Pernod Ricard, s-a confruntat cu o campanie puternică de boicotare a vodcii Absolut.
Apelurile la boicot au molipsit și politicieni suedezi, printre aceștia numărându-se și premierul Ulf Kristersson care a reacționat recunoscând că a fost "foarte surprins" de decizia Pernod Ricard: "Cred că mulți consumatori consideră că este o acțiune foarte ciudată", a adăugat el.
Pe rețelele de socializare, numeroși eurodeputați au denunțat decizia celei de-a doua companii de băuturi spirtoase din lume ca fiind "rușinoasă" și o "prăbușire morală". Europarlamentarul Karin Karlsbro (liberali) a numit-o un "frumos cadou pentru Putin", în timp ce eurodeputatul Anders Ygeman (social-democrații) a ironizat compania numind-o "Absolut Putin".
Vodca rusească, boicotată masiv de țările Occidentale. ”Să o bea ei!”
Dacă este ”război economic total” împotriva Rusiei, după cum au promis responsabilii francezi, atunci să intre și vodka pe lista produselor respinse de Occident. Mesajul a fost să-și bea singuri vodka.
Lanțurile de magazine din Australia, Noua Zeelandă, Finlanda, Danemarca și Lituania s-au alăturat boicotării vodcii rusești și a altor bunuri produse în această țară, în semn de protest față de războiul pornit de Putin cu intenția vădită de a ocupa această țară, chiar dacă declară că nu aceasta este intenția Kremlinului.
Rafturi cu steaguri ucrainene
În Australia, Dan Murphy's și BWS, două mari lanțuri specializate în vânzarea de alcool, au retras vodca rusească de pe rafturi. Trupa The Trusts din Noua Zeelandă a umplut cu steaguri ucrainene rafturile unde se afla alcoolul rusesc. În Finlanda, Alko Oy a încetat să mai vândă 20 de sortimente de vodcă, în timp ce un grup de lobby pentru industria ospitalității a îndemnat barurile și restaurantele să procedeze la fel.
Principalele lanțuri de magazine alimentare finlandeze S Group și Kesko Oyj și cel mai mare retailer din Danemarca, Salling Group, au refuzat, de asemenea, toate produsele fabricate în Rusia.
Este o chestiune de principiu
"Boicotul nostru nu va cauza mari pierderi oamenilor de afaceri legați de Putin, dar este o chestiune de principiu - poporul nostru nu-i finanțează pe cei care finanțează războiul", a declarat premierul lituanian Ingrida Shimonite.
Peste Ocean, în Statele Unite, autoritățile din Ohio, Utah, New Hampshire și Pennsylvania au cerut magazinelor de băuturi alcoolice să excludă de la vânzare produsele de marcă rusească și băuturile fabricate în Rusia.
Guvernatorul statului Utah, Spencer Cox, a emis un ordin executiv prin care se cere autorității locale pentru băuturi alcoolice să ia astfel de măsuri. El a calificat operațiunea militară a Rusiei în Ucraina drept o "încălcare monstruoasă a drepturilor omului" și a declarat că statul va retrage sprijinul acordat întreprinderilor rusești în semn de solidaritate cu Kievul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.