În timpul întâlnirilor de marți de la Geneva, delegația americană a subliniat, de asemenea, omologilor chinezi necesitatea de a "menține liniile de comunicare privind riscurile și siguranța inteligenței artificiale ca parte importantă a gestionării responsabile a concurenței", a precizat Casa Albă, conform Reuters.
Îngrijorările sunt tot mai mari în rândul oficialilor americani cu privire la accesul Chinei la tehnologia AI, pe fondul temerilor că aceasta ar putea fi folosită de Beijing pentru a perturba alegerile din alte țări, pentru a crea arme biologice și a lansa atacuri cibernetice.
Departamentul de Stat a făcut deja presiuni asupra Chinei și Rusiei pentru a se alinia la regulile americane potrivit cărora doar oamenii, și niciodată inteligența artificială, ar putea lua decizii privind desfășurarea de arme nucleare.
Statele Unite au luat măsuri pentru a opri fluxul către China de cipuri americane de inteligență artificială și de instrumente destinate producției acestora. Administrația Biden a propus, de asemenea, o regulă care să oblige companiile americane de cloud computing să informeze guvernul atunci când clienții străini le folosesc serviciile pentru a antrena modele de inteligență artificială care ar putea fi folosite pentru atacuri cibernetice.
China s-a bazat în mare măsură pe multe modele open source dezvoltate în Occident, cum ar fi seria "Llama" de la Meta Platforms, iar multe cipuri americane avansate de inteligență artificială își fac drum spre China.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.