Potrivit spuselor sale, dacă Moscova va continua să producă în secret rachete de croazieră interzise de respectivul document, Washingtonul va analiza varianta lansării unui atac chiar înaite ca acele arme să fie gata spre a fi utilizate. ”În acest caz, vom studia eventualitatea distrugerii rachetei care ar putea lovi oricare dintre țările noastre”, a spus ambasadoarea SUA.
Kay Bailey Hutchison a precizat că SUA încearcă ”de mai mulți ani să dea de înțeles Rusiei că autoritățile americane știu că Moscova încalcă tratatul” și au adus inclusiv dovezi. Washingtonul speră că aliații lui vor ajuta ca Rusia să fie trasă la răspundere, SUA preferând, totodată, o soluție diplomatică pentru rezolvarea problemei, a subliniat oficialul de peste Ocean.
Comentariile lui Hutchison, numită în această funcție de președinele Donald Trump reprezintă una dintre cele mai directe avertismente lansate de Statele Unite la adresa Rusiei, notează, în context, agenția Reuters.
Tratatul în cauză a fost semnat în 1987 și interzice Rusiei și Statelor Unite să deține rachete balistice cu staționare terestră și rachete de croazieră cu o rază de acțiune cuprinsă între 500 și 5500 kilometri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.