Sondajul a relevat că majoritatea participanților săi (52,38%) au fost victimele hărțuirii sexuale în timpul vieții lor profesionale. În plus, 42,86% dintre respondenți au declarat că au asistat la hărțuirea sexuală a colegilor la locul de muncă.
Studiul, realizat de Centrul de acțiune și inovare socială (KMOP) din Grecia, face parte dintr-o inițiativă europeană mai largă, „Munca în echipă”, care urmărește combaterea hărțuirii sexuale la locul de muncă, potrivi publicației grecești, Keeptalkinggreece .
Marea majoritate a grupului intervievat (91,27%) consideră, de asemenea, că femeile sunt mai expuse decât bărbații la hărțuirea sexuală la locul de muncă.
Un număr semnificativ de respondenți (42,06%) au raportat că angajatorul lor nu avea în statut nicio reglementare prin care să se interzică în mod explicit hărțuirea sexuală la locul de muncă.
Modalități de hărțuire sexuală
Studiul a ilustrat, de asemenea, diferitele manifestări ale hărțuirii sexuale la locul de muncă. Potrivit participanților, cea mai frecventă manifestare a hărțuirii sexuale la locul de muncă sunt avansurile sexuale nesolicitate sau glumele jignitoare (70,63%).
Alte tipuri de hărțuire sexuală includ: utilizarea insinuărilor sexuale (65,08%), discuții la locul de muncă despre viața sexuală a colegilor (59,52%) sau comentarii sexuale despre aspectul oamenilor (59,52%).
Peste 125 de angajați și 27 de angajatori au luat parte la studiu.
Citește și: Discriminarea salariaților. Sancțiuni până la 20.000 de lei. Lege promulgată
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.