Compania Disney a obţinut 3,28 miliarde de dolari din box-office-ul intern şi 6,72 miliarde de dolari din box-office-ul internaţional, stabilind astfel un nou record în box-office-ul mondial obţinut vreodată de un studio hollywoodian într-un an calendaristic. Precedentul record al studioului Disney era de 7,6 miliarde de dolari şi a fost stabilit în 2016.
Cifrele menţionate nu au inclus încasările obţinute de titlurile lansate de studioul Fox (achiziţionat în 2019 de Disney). Dacă ar fi adăugate acele încasări, atunci box-office-ul global al grupului Disney ar depăşi deja 11,94 miliarde de dolari.
Noul record este cu atât mai meritoriu, cu cât el a fost stabilit în contextul în care un lungmetraj Disney aşteptat cu mare nerăbdare de fani, "Star Wars: The Rise Of Skywalker", va avea premiera pe 18 decembrie în străinătate şi pe 20 decembrie în America de Nord.
Alături de "Frozen II", celelalte filme care au contribuit la recordul de încasări al grupului Disney în acest an au fost "Avengers: Endgame" (2,798 miliarde de dolari), "The Lion King" (1,656 miliarde de dolari), "Captain Marvel" (1,130 miliarde de dolari), "Toy Story 4" (1,074 miliarde de dolari) şi "Aladdin" (1,051 miliarde de dolari).
Citește și Povestea celei mai scumpe proprietăți din SUA. Costă o căruță de bani
"Frozen II" ar trebui să depăşească la rândul său pragul încasărilor de 1 miliard de dolari pe plan global până în weekendul următor. În august, Disney a devenit primul studio din istorie care a avut cinci filme cu încasări de peste 1 miliard de dolari într-un singur an calendaristic. În contextul în care "Frozen II" se apropie de acel prag, care va fi depăşit cel mai probabil şi de "Star Wars: The Rise Of Skywalker", Disney va avea la sfârşitul acestui an şapte filme care vor fi realizat o astfel de performanţă de box-office.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.