Studenții vor o pondere de 25% a participării acestora în procesul de alegere a rectorului.
”Dat fiind că în anul universitar 2019-2020 instituţiile de învăţământ superior îşi vor alege rectorul, constatăm cu îngrijorare faptul că ar putea fi a treia oară când studenţii nu contează cu adevărat în procesul de alegere a rectorului, conform actualei legislaţii. Acest fapt este demonstrat de ponderea redusă a studenţilor în acest proces, media la nivel naţional fiind de 12,18%, existând şi universităţi în care studenţii reprezintă doar 3% din corpul electoral (conform Raportului realizat de ANOSR privind Participarea studenţilor la alegerea rectorului - creşterea ponderii la 25% din totalul electoratului). În contextul în care amendamentul la Legea nr.1/2011 a educaţiei naţionale, propus de ANOSR, care vizează această creştere a ponderii studenţilor la 25% în alegerea rectorului, a fost adoptat cu unanimitate de voturi în Comisia pentru Învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Camerei Deputaţilor, le solicităm formaţiunilor politice reprezentative din Parlamentul României să urgenteze procedurile pentru realizarea acestui deziderat”, au transmis, luni, reărezentanţii ANOSF, printr-un comunicat de presă.
ANOSR a trimis o serie de adrese către partidele politice, prin care a explicat necesitatea amendării Legii nr. 1/2011 a educaţiei naţionale şi, mai mult, forma amendamentului propus de către studenţi.
Revoluție în universități. Nouă metodă de alegere a decanilor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.