„Ne-am dat seama că săptămâna de lucru de patru zile este solicitată ca element de flexibilitate de către agențiile de angajare, că este un element de atractivitate pentru mulți absolvenți de cursuri universitarea care-și caută un loc de muncă. De asemenea, poate avea un efect benefic pentru tinerii părinți care, din dorința de a petrece mai mult timp cu micuții lor, solicită un program scurt, de cel mult 80% din timpul normal”, a explicat vicepreședintele comunității, Syamak Agha Babaei, detaliind, astfel, după ce criterii s-a ghidat echipa ei de specialiști în luarea acestei decizii.
Prelungirea zilei de muncă
Metropola intenționează, așadar, să lanseze acest experiment în 2024, cu 35 de ore de muncă pe săptămână, adică patru zile lucrătoare. „Fără îndoială, acest lucru presupune prelungirea zilei de muncă”, a precizat oficialul, precizând că se va trece de la șapte ore la opt ore și patruzeci și cinci de minute. „Este unul dintre principalele subiecte pe care trebuie să le lămurim cu sindicatele”. Mai ales că se dorește să experimenteze și introducerea concediului menstrual în 2024.
Cîteva capcane de evitat
„Sunt câteva capcane ce trebuie evitate. Unele comunități tratează subiectul din perspectiva concediului medical. Dar asta presupune furnizarea de certificate medicale și atunci considerăm că este o boală?”, se întreabă Syamak Agha Babaei. „Dar dacă nu considerăm asta ca fiind o boală, se pune problema egalității angajaților în fața legii. Trebuie să vedem cum împăcăm toate aceste aspecte”, a adăugat responsabilul belgian.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.