În contrapartidă la suprataxele introduse de UE pentru vehiculele electrice provenite din China, ţara asiatică a anunţat că demarează, la rândul ei, o investigaţie asupra importurilor de produse lactate din Uniunea Europeană, iar România se află pe "lista neagră".
Începe "Litoralul pentru toţi". Tarife de la 38 de lei pe noapte
Turiştii se pot caza în hotelurile din staţiunile autohtone de la Marea Neagră, în perioada 1 - 30 septembrie, la tarife începând de la 38 de lei pe noapte de persoană, odată cu lansarea programului social "Litoralul pentru toţi".
Potrivit unui comunicat al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), an de an, hoteluri de 2, 3 şi 4 stele din toate staţiunile de pe litoralul românesc se înscriu în acest program, iar pachetele turistice sunt cu până la 70% mai ieftine în comparaţie cu tarifele din vârf de sezon.
Până în prezent, peste 57 de unităţi de cazare din toate staţiunile de pe litoralul românesc au aderat la program, oferind aproximativ 6.000 de locuri de cazare pe noapte. FPTR se aşteaptă ca, până la începutul programului, peste 80 de hoteluri să se înscrie, ajungând la aproximativ 8.000 de locuri de cazare pe noapte.
Cum se poate contesta decizia de recalculare a pensiei
Cei care apreciază că decizia de recalculare a pensiei nu este corectă, au dreptul să o conteste. Pensionarii pot întreprinde mai mulți pași pentru contesta calculul făcut de casele de pensii.
Ce se întâmplă cu indemnizaţia socială după recalculare. Ministerul Muncii, anunţul zilei
Ministerul Muncii a transmis o informare despre indemnizaţia socială.
Datele a peste cinci milioane de români, furate de hackeri și scoase la vânzare pe Dark Web
Un grup de hackeri ar fi avut acces la datele a peste cinci milioane de români iar acum acestea sunt scoase la vânzare pe Dark Web, relatează Profit.ro.
Hackerii cer 10 mii de dolari pentru această bază de date despre care spun că sunt utilizabile pentru atac de tip phishing la nivel național, spionaj, găsirea de informații personale ale românilor, dar și alte utilizări. Infractorii cibernetici mai spun că baza de date se poate vinde și în bucăți mai mici.
Contactați de jurnaliștii profit.ro, Directoratul Național de Securitate Cibernetică - DNSC a explicat că deocamdată nu pot confirma informațiile și că sunt pe cale să verifice dacă acestea sunt reale dat fiindcă: ”Totodată, trebuie să fim constienți că pe astfel de forumuri dedicate atacatorilor există și posibilitatea unor tentative de tip scam, la fel cum se întâmplă și împotriva utilizatorilor obisnuiți. Atacatorii pot pretinde că au anumite date pe care le vând la un anumit preț, iar după încasarea respectivei sume, sau poate a unui avans, nu mai furnizează nimic plătitorului”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.