Fără hârtii și birocrație la bloc: Proiectul care simplifică viața asociațiilor de proprietari
A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru completarea Legii nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor.
"Pentru a debirocratiza activităţile asociaţiilor de proprietari şi a încuraja participarea la luarea deciziilor acestora, propunem soluţii de digitalizare adaptate nevoilor actuale, respectiv posibilitatea folosirii unor aplicaţii online pentru a stoca documente, a le vizualiza, dar şi pentru a lua parte la adunările generale ale asociaţiilor.
Toate asociaţiile de proprietari au dreptul de a utiliza aplicaţii online de management a asociaţie, acreditate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Toată activitatea ce ţine de asociaţia de proprietari poate fi integral digitalizată. Această premisă duce la o mai mare transparenţă, o mai mare implicare şi creşterea satisfacţiei proprietarilor în activitatea asociaţiilor de proprietari", explică iniţiatorii în nota de fundamentare a proiectului.
Dumitru Chisăliță, preledintele Asociației Energia Inteligenă, a făcut o analiză a costului energiei electrice și gaze de anul trecut, în Europa, în urma unui raport al biroului de statistică al blocului comunitar. Facturile de energie electrică și gaze au scăzut în a doua jumătate a anului 2023, în majoritatea țărilor din UE, după creșterea vertiginoasă, o urmare a conflictului din Ucraina.
Vouchere alimente. Când se virează următoarea tranşă de bani pe cardurile sociale
Şi în cursul acestui an, românii cu venituri reduse ( cum ar fi pensionarii, persoanele cu dizabilităţi, etc...) beneficiază de şase tranşe a câte 250 de lei pe cardurile sociale, bani cu care îşi pot cumpăra alimente.
Până în momentul de faţă, aceste carduri "Sprijin pentru România" au fost încărcate în lunile: februarie, aprilie, iunie şi august. Mai urmează încă două tranşe a câte 250 de lei care vor fi virate în lunile: octombrie şi decembrie.
Deci, cum marţi este 1 octombrie, în următoarele săptămâni urmează ca Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene să vireze următoarea tranşă de bani pe carduri. După experienţa tranşelor anterioare, banii sunt încărcaţi în conturi în prima parte a lunii.
Ce este şi cum se aplică regula 50-30-20 pentru a vă gestiona mai bine banii şi a putea economisi
Economisirea este esențială pentru stabilitatea financiară pe termen lung. Iar una dintre regulile pe care le puteţi aplica se numeşte "50-30-20".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.