Producţia de ţiţei a României continuă să scadă. Care sunt ultimele cifre
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 3,8% în primele 6 luni din 2024. România a produs, în primul semestru din 2024, o cantitate de ţiţei de peste 1,353 milioane de tone echivalent petrol (tep), cu 53.200 tep mai mică (-3,8%) faţă de cea din perioada similară a anului anterior, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Importurile de ţiţei au totalizat, în perioada menţionată, 3,376 milioane tep, fiind cu 707.300 tep sub cele consemnate în ianuarie-iunie 2023 (-17,3%).
China anunţă măsuri împotriva restricţiilor impuse de SUA pentru sprijinul acordat armatei ruse
China reacţionează după decizia luată de Statele Unite. Ministerul Comerțului din China a declarat duminică că se opune ferm deciziei Statelor Unite de a adăuga mai multe entități chineze pe lista de control al exporturilor din cauza problemelor legate de Rusia.
Statele Unite au adăugat vineri 105 firme rusești și chineze pe o listă de restricții comerciale din cauza presupusului lor sprijin pentru armata rusă.
Reuters: Cine este Pavel Durov, miliardarul fondator al Telegram, arestat sâmbătă în Franţa
Pavel Durov, miliardarul fondator și CEO al aplicației de mesagerie Telegram, a fost arestat sâmbătă seara pe aeroportul Le Bourget de lângă Paris, au raportat posturile de televiziune TF1 și BFM, citând surse neidentificate.
Atât TF1, cât și BFM au declarat că ancheta se concentrează pe lipsa moderatorilor de pe Telegram, iar poliția consideră că această situație a permis desfășurarea activităților infracționale pe aplicația de mesagerie fără a fi descurajate.
Telegram nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii din partea Reuters. Ministerul de Interne al Franței și poliția nu au comentat. Rusia, care a încercat în trecut să interzică Telegram, a declarat că ia măsuri pentru a „clarifica” situația lui Durov, citează Reuters.
Informaţii utile pentru beneficiarii cardurilor pentru alimente. Anul acesta, programul social "Sprijin pentru România", prin care românii cu venituri reduse primesc, o dată la două luni, 250 de lei pentru a-şi putea cumpăra alimente, se desfăşoară în condiţii asemănătoare cu cele din anul 2023.
Concret, până la acest moment, beneficiarii au primit tranşele de bani în lunile februarie, aprilie, iunie şi august. Astfel, mai rămân de virat doar două tranşe, în lunile octombrie şi decembrie, însumând 500 de lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.