Analiză AEI: Măsurile de contracarare a crizei energetice şi efectele lor
În urmă cu o lună, Asociația Energia Inteligentă, printr-o scrisoare deschisă solicta Guvernului României, adoptarea unui Plan de Măsuri pentru pregătirea perioadei post plafonare, care a determinat apariția unui plan privind modificarea legislației existente privind plafonarea prețurilor la gaz și energie. Pentru a veni în sprijinul autorităților am realizat o Analiză privind ”Care au fost măsurile țărilor europene de contracarare a crizei energetice și care au fost efectele acestora”. România a fost în opoziție cu majoritatea țărilor europene, fiind preocupată de îndestularea bugetului de stat și abia ulterior de protejarea consumatorilor.
Peste câţi ani vor dispărea complet maşinile cu motoare pe benzină/motorină
Potrivit lui Stefan Hartung, directorul general al grupului german de inginerie Bosch, vehiculele cu motoare pe combustie vor rămâne necesare pentru încă cel puțin 35 de ani, până când procesul de electrificare a transportului rutier va fi finalizat. Conform informațiilor furnizate de Hartung într-un interviu publicat pe portalul The Pioneer, chiar și în ipoteza unei conversii imediate a întregii producții mondiale anuale de 90 de milioane de vehicule rutiere, va dura 16 ani pentru a electrifica întreaga flotă mondială de 1,4 miliarde de vehicule.
Cardurile de energie urmează să expire. Ce trebuie făcut pentru a nu pierde banii
Până la data de 31 martie 2024, ai posibilitatea să utilizezi cardul de energie pentru plata facturilor legate de energie electrică și termică în regim centralizat, gaze, butelie, lemn de foc, rumeguş, cărbune și alte materiale de încălzire destinate locuințelor.
Acest card poate fi folosit pentru achitarea atât a facturilor curente, cât și a celor restante, exclusiv pentru consumul de energie de la adresa de domiciliu a beneficiarului. De asemenea, poți efectua mai multe plăți către diferiți furnizori până când suma disponibilă pe card este epuizată.
Ce se întâmplă cu alocaţiile pentru copii. Informaţiile ANPIS
Conform rapoartelor furnizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), în ianuarie 2023, suma totală alocată din fondurile de stat pentru ajutorarea copiilor a depăşit 1,216 miliarde de lei. Media sumei plătite pe beneficiar a fost de 336,65 lei. În ianuarie 2024, numărul de beneficiari ai alocaţiei a fost de 3.613.547 de copii, cu majoritatea în Bucureşti (368.889), urmată de judeţele Iaşi (198.712), Suceava (136.785), Constanţa (126.160), Bacău (124.390) şi Cluj (123.568).
Valorile cele mai ridicate ale sumei medii plătite au fost înregistrate în judeţele Botoşani, cu 342,72 lei, Caraş-Severin - 342,58 lei şi Ilfov - 340,91 lei. Alocaţia, având caracter universal, este acordată copiilor cu vârsta de până la 18 ani, precum şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, dar sunt încă în cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la finalizarea acestora.
Gata cu cozile la ANAF. Documentele care pot fi obţinute fără a mai pierde timpul pe la ghişee
Astfel, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) reamintește celor intreresați că înrolarea în Spatiul Privat Virtual (SPV) și utilizarea sistemului informatic PatrimVen reprezintă canale de comunicare eficiente care simplifică colaborarea dintre constribuabili și organul fiscal, economisind timp și resurse atât pentru contribuabili, cât și pentru administrația fiscală.
Serviciul SPV oferă contribuabililor acces gratuit pentru depunerea de declarații, cereri, solicitarea de documente și verificarea situației fiscale personale, precum și realizarea plăților în mod securizat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.