Inițiatorii acestui demers legislativ, aflat doar la începutul parcursului prin cele două camere ale Parlamentului, propun ca respectivul stimulent de risc să fie acordat toți cei care lucrează în învățământ pe întreaga durată a stării de alertă și de urgență, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului COVID-19.
Pentru a se aplica, Parlamentul trebuie să adopte propunerea, să fie promulgată de președintele țării și să apară în Monitorul Oficial. Oricum, se intenționează ca stimulentul de risc să fie acordat lunar personalului academic și administrativ, pentru desfășurarea activității pe timpul stării de urgență și a celei de alertă.
Citește și Salariile dascălilor. Iohannis: PROBABIL, vor fi retribuiți pentru orele suplimentare
În aceea ce privește valoarea acestuia, se propun două categorii:
- 2.000 lei, pentru cadre didactice
- 1.500 lei, pentru personalul didactic auxiliar și pentru personalul nedidactic.
Proiectul de lege face referire la cei din domeniul învățământului de stat, deci e vorba atât de cei din mediul preuniversitar, cât și de cei din mediul universitar, precizează, în acest context, Avocatnet. Mai mult, pentru acest stimulent, nu se vor datora contribuții sociale obligatorii (de asigurări sociale, de asigurări sociale de sănătate, respectiv cele asigurătorii pentru muncă).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.