Primarul a avertizat că șoferii și vatmanii care nu respectă hotărârea judecătorească ar putea risca desfacerea contractului de muncă, relatează Agerpres.
”Există un contract de muncă în care se prevăd drepturi şi obligaţii - obligaţia de a presta activitatea pentru care eşti plătit - şi sunt nişte sancţiuni graduale, inclusiv cea a desfacerii contractului de muncă (...) Contractul individual de muncă prevede această sancţiune după neîndeplinirea timp de trei zile consecutive a obligaţiilor de serviciu", a spus edilul șef al Bucureștiului.
Varianta primarului Capitalei a fost confirmată și de șeful STB, Adrian Criț, care a estimat pierderile societății, din cauza zilelor de blocaj, la 20 de milioane de lei, scrie mediafax.
Primarul Capitale a venit cu acuze și pentru reprezentanții sindicatului.
"S-au întâmplat azi, în multe locuri, aşa cum am spus, ultimele zvâcniri ale acestui tip de sindicalism mafiot. Au fost salariați în depouri și în autobaze care au vrut să îşi facă munca pentru care sunt remunerați şi au fost intimidaţi până la a fi loviți de către unii membri de sindicat, reprezentanţi ai sindicatului. Din nou doresc să spun foarte ferm: acest lucru nu se poate întâmpla într-un stat de drept şi acest lucru nu e posibil să rămână fără consecințe într-un stat de drept", a adăugat primarul Bucureștiului.
Salariații Societății bucureștene de transport de suprafață au intrat în grevă încă de joi dimineața, solicitând salarii mai mari, dar și plecarea din funcție a directorului STB. Instanța a declarat greva ca fiind nelegală.
Citește și: Greva STB are șanse mici să se termine
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.