Ministerul a postat pe site, la începutul lunii decembrie, pentru consultare publică proiectul de lege cât și expunerea de motive.
”Se creează premizele pentru asigurarea unei surse suplimentare de venit din pensii și se dorește stimularea și cultivarea spiritului de economisire pentru bătrânețe al fiecărui cetățean. Introducerea unei noi componente de pensie privată aduce beneficii la realizarea pe termen lung a obiectivului sustenabilității financiare a sistemului public de pensii prin scăderea presiunii exercitate asupra acestuia”, se spune în nota de fundamentare a legii.
Citește și:PENSII. Schimbările majore care vor avea loc în 2019
Noul proiect de lege stabilește termenii și condițiile în care un astfel de fond de pensii se poate înființa cât și modul și de către cine se administrează.
Este reglementat de asemenea și de la ce nivel de capital social companiile pot institui un fond de pensii ocupaționale.
”Prin crearea mecanismelor de evidență pe conturi individuale, participantul poate să își transfere valoarea activului personal de la un fond/fonduri la un alt fond de pensii ocupaționale sau facultative, fără penalități. Totodată, angajatul poate fi participant la mai multe fonduri, urmând ca la pensie să poată cumula veniturile”, se mai spune în nota de fundamentare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.