"Deocamdată nu există cazuri de firme care au astfel de probleme. Dar vor fi probabil cazuri în care societăţi comerciale, aţi văzut cazul TMK, în care ne-am implicat şi am intervenit să îşi poate lua salariile, dacă intervine vreo problemă pe lanţul de aprovizionare şi nu mai au materie primă, cu siguranţă producţia se reduce, atunci avem nevoie de o protecţie socială", a spus Budăi.
Protecţia socială este şi pentru angajator, şi pentru angajat, a subliniat el.
"Angajatorul este sprijinit să nu facă concedieri. Statul preia o parte din cheltuielile cu angajaţii. Mergem pe acea formă de 75% cum s-a mers şi la pandemie. Ordonanţa de Urgenţă va fi valabilă până la 31 decembrie 2022 şi dacă va fi cazul o vom prelungi", a completat oficialul guvernamental.
Zelenski, DISCURS în faţa Parlamentului României. Cîţu a făcut anunţul
"Am început cu Ucraina şi Rusia, dar am aflat că există firme care au relaţii contractuale şi cu Belarus şi am introdus şi această ţară", a mai spus el.
Potrivit lui Budăi, ordonanţa a fost discutată cu mediul de afaceri şi sunt aşteptate ultimele avize.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.