Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, le-a spus senatorilor că în situaţia în care Engie va dori să emită noi acţiuni pentru a-şi finanţa expansiunea, statul francez nu ar avea altă alegere decât să subscrie la majorarea de capital, pentru a respecta legea. ”De acea solicităm permisiunea ca statul să îşi reducă participaţia la Engie, sub limita legală”, a spus Bruno Le Maire.
La final, Senatul, controlat de opoziţia conservatoare, a votat cu 250 de voturi pentru şi 92 contra propunerii Guvernului.
Citește și: Black Sea Oil & Gas semnează cu ENGIE acordul de vânzare a gazelor din zăcămintele Ana şi Doina
Un eventual vot negativ în Senat nu ar fi făcut decât să întârzie operaţiunea, în loc să o blocheze, având în vedere că Adunarea Naţională, camera inferioară a Parlamentului francez, unde partidul preşedintelui Emmanuel Macron are o majoritate confortabilă, este camera decizională.
”Logica este aceeaşi pentru toate vânzările de active guvernamentale. Vrem să dăm acestor companii o şansă de a creşte şi a se dezvolta”, a spus Bruno Le Maire, adăugând că Engie îşi va creşte investiţiile în energiile regenerabile, în special biogaz şi energie eoliană offshore.
Pe piaţa din România, Engie este prezentă în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.