Cercetătorii au analizat două asemenea statui de la poalele vulcanului Rano-Raraku, în partea centrală a insulei. De altfel, muntele de foc a fost sursa materialului folosit pentru 95% dintre moai, al căror număr trece de 1000. Teritoriul reprezintă o zonă agricolă excelentă, unde se cultivă banane sau cartofi dulci.
În opinia arheologilor, aceste pământuri au fost dintre cele mai roditoare de pe Insula Paștelui. Iar statuile găsite nu erau destinate transportului, așa cum s-a considerat, la un moment dat. Conform ultimelor lor studii și analizeze, statuile aveau cu totul altă destinație: rolul lor era de a proteja natura din jur și de a contribui la obținerea unor recolte frumoase, scrie Phys.org.
Citește și Descoperire surprinzătoare în Egipt. Ceva nemaivăzut
”Săpăturile, analizeze chimice efectuate ne-au permis să înțelegem că nu tot ce pare evident este și corect. Cu alte cuvinte, ne-am înșelat în privința acestor statui. Acum am reușit să descoperim adevărul”, a declarat Van Tilburg, conducătorul echipei internaționale de arhitecți.
De menționat că, în octombrie 2018, oamenii de știință americani au stabilit că vechii locuitori ai Insulei Paștelui învățaseră să obțină apă potabilă din ocean.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.