Potrivit firmei britanice de investiții Seraphim Space, startup-urile spațiale au atras investiții globale de 2,41 miliarde de dolari între aprilie și iunie, marcând al treilea trimestru consecutiv de creștere a finanțării.
DE CE ESTE IMPORTANT
Această tendință pozitivă urmează unei perioade de rate ale dobânzilor ridicate care au descurajat investitorii de la finanțarea companiilor specializate în construcția de rachete, sateliți și servicii de date spațiale.
Companii precum SpaceX și Planet Labs PL.N au devenit din ce în ce mai vitale pe măsură ce tensiunile geopolitice împing țările să cheltuiască mai mult pe imagini prin satelit și active pentru colectarea de informații și comunicații.
CONTEXT
Investițiile în Europa au rămas stabile față de trimestrul precedent, în timp ce în America de Nord au scăzut cu aproximativ 50%. Cu toate acestea, tranzacțiile sunt adesea anunțate după sfârșitul unui trimestru și este prea devreme pentru a spune dacă declinul SUA indică o redresare slabă în 2024 sau o redresare ascendentă și descendentă, a spus firma de investiții în domeniul tehnologiilor spațiale.
Trimestrul puternic a fost propulsat de o investiție de 943 de milioane de dolari în Shanghai Spacecom Satellite Technology, cea mai mare afacere de tehnologie spațială a Chinei până în prezent.
Evoluția reflectă determinarea crescândă a investitorilor chinezi de a concura cu capacitățile SUA în spațiu, se arată în raport.
CITAT CHEIE
„Sunt optimist în a prezice că cel puțin în ceea ce privește creșterea, piața investițiilor spațiale în 2025 va fi mai bună decât în 2024, pentru că, din păcate, nu prea văd că provocările geopolitice din lume se vor rezolva în cele 18 luni”, a spus. James Bruegger, director de investiții la Seraphim Space.
CIFRE
- Potrivit Seraphim Space, investițiile spațiale globale au totalizat 2,41 miliarde USD în al doilea trimestru, în creștere față de 2,39 miliarde USD în ianuarie-martie și 1,16 miliarde USD cu un an mai devreme.
- Companiile spațiale au realizat investiții în valoare de 8,5 miliarde de dolari în cele 12 luni încheiate în iunie anul acesta, comparativ cu 5,1 miliarde de dolari în perioada corespunzătoare a anului trecut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.