Publicitate
Potrivit Standard & Poor's, ratingul României este susţinut de statutul de membru al Uniunii Europene şi accesul robust la finanţarea de pe pieţele internaţionale de capital. De asemenea, riscurile generate de conflictul din Ucraina sunt atenuate de perspectiva absorbţiei unui volum important de fonduri europene (România fiind unul din principalii beneficiari ai fondurilor structurale prevăzute în Cadrul Multianual al UE şi în Facilitatea de Redresare şi Rezilienţa), precum şi de dependenţa energetică scăzută a faţa de gazele naturale şi petrolul din Rusia.
"Guvernul României aplica măsuri eficiente de contracarare a efectelor crizei energetice şi a războiului din Ucraina. N-o spunem doar noi, o spune şi Standard & Poor's, care confirma ratingul de ţara şi gradul crescut de siguranţa pentru investitori menţinând perspectiva stabila", a subliniat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.
Standard & Poor's susţine că înregistrarea unei creşteri economice sustenabile cumulată cu reducerea deficitului fiscal al guvernului ar putea duce la consolidarea capacităţii productive a economiei României şi, pe cale de consecinţă, la o posibilă acţiune de îmbunătăţire a ratingului suveran al României.
TOTUL a ieșit la IVEALĂ! BOMBA din DOSARELE SECRETE
Decizia celor de la Standard & Poor's vine la o săptămână după ce o altă mare agenţie de rating, Fitch Ratings, a confirmat şi ea ratingul suveran al României la "BBB minus" cu perspectivă negativă, aceasta fiind ultima notă din categoria "investment-grade" (recomandat pentru investiţii).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.