"Există studiile de fezabilitate din partea Băncii Europene de Investiţii pentru cele trei spitale regionale. Alocarea pe actuala perioadă de programare este de 150 de milioane de euro, bani europeni, şi 150 de milioane de euro, bani din bugetul de stat. Pregătirea acestor construcţii cu tot ceea ce înseamnă documentaţie tehnică se situează la cifra de 120 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că, pe actualul exerciţiu financiar, conform previziunilor asistenţei tehnice, respectiv a Băncii Europene de Investiţii, ducându-se după anul 2020, sigur că vom folosi bani europeni pentru construcţia acestor spitale, dar din exerciţiul financiar viitor", a menţionat Plumb.
Citește și Plumb: România nu a pierdut niciun euro din fondurile europene
Autorităţile de la Bucureşti au aprobat, în şedinţa de Guvern din 20 decembrie 2018, un memorandum privind măsurile necesare pentru implementarea proiectelor de construcţie a spitalelor regionale de urgenţă din Iaşi, Cluj şi Craiova.
"În ceea ce priveşte infrastructura rutieră, România are la dispoziţie 5,8 miliarde de euro şi sunt contractate 5,9 miliarde de euro. Avem o rată de contractare ce poate fi făcută până la 300% din suma alocată şi cu siguranţă în continuare preocuparea prioritară va fi aceea de a definitiva şi de a putea trimite la Comisie proiecte importante pe infrastructură pentru România", a spus ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.