Faptul că din magazine au dispărut săpunul, dezinfectanții și alimente pare că ar veni din instinct de conservare însă în multe țări dezvoltate, oamenii au golit rafturile cu hârtie igienică, fapt care a stârnit nedumerire.
Michael Baker, profesor la Universitatea Otago din Wellington Noua Zeelandă, spune că: ”Cei care cumpără ca să își facă rezerve nu este un lucru de dorit dar este unul de înțeles mai ales când oamenii văd orașe sau regiuni întregi care se închid.
Donald Trump va declara stare de urgență în SUA
Profesorul spune că un astfel de răspuns comportamental nu a avut loc cu ocazia epidemiei de gripă din 2009 însă acum, criza aceasta a provocat un răspuns comportamental similar cu cel la dezastre naturale.
”Diferența acum față de 2009 este că oamenii văd Covid-19 ca pe o amenințare reală, una care va dura timp ce multe luni, iar aceștia probabil că nu au încredere în autorități că vor fi în stare să controleze pandemia”, a mai spus Michael Baker.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.