Construindu-și concluziile pe baza informațiilor adunate și a experimentele efectuate, experții au stabilit că numărul cafelelor consumate nu ar trebui să depășască două pe zi.
În schimb, persoanele care, în cadrul experimentului efectuat, au consumat șase cafele pe zi au prezentat un risc cu 22% mai ridicat de a dezvolta afecțiuni cardio-vasculare.
Citește și Adevărat sau fals? Câtă apă trebuie să consume un om pe zi
Trebuie precizat că specialiștii au analizat inclusiv persoanele care nu consumă cofeină, iar acest grup de participanți a avut de asemenea un risc mai mare de probleme cardio-vasculare, cu aproximativ 11% mai ridicat decât cei care au un consum mederat de cofeină.
Conform acestor descoperiri, cafeaua poate fi clasificată drept un aliment sănătos, care trebuie însă consumat cu grijă, limitat la maxim două cafele pe zi, sau 400 miligrame de cofeină.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.