Publicitate
Proiectul a fost denumit Requiem in Power, sau RIP, conform interestingengeneering.com
Acest proiect a fost lansat în luna mai și își propune să devină cel mai mare parc fotovoltaic urban din Spania.
Municipalitatea a identificat mai multe cimitire unde pot fi amplasate un total 6.658 de panouri solare. Dintre acestea, 810 au fost deja așezate în mai multe locații.
Când va fi finalizat, proiectul va genera peste 440.000 de kilowați și va economisi 140 de tone de emisii de carbon în fiecare an. Cea mai mare parte a energiei produse de aceste instalații va fi folosită pentru alimentarea clădirilor instituționale, iar 25% din producție este rezervată pentru gospodăriile vulnerabile.
Proiectul face parte din Misiunea climatică Valencia 2030, în cadrul căreia orașul intenționează să acopere 27 la sută din cererea de energie din surse regenerabile și să o utilizeze pentru infrastructura publică.
Avantajul acestui mod de a produce energie este că, spre deosebire de parcurile solare de pe terenurile agricole, spațiul cimitirului își poate păstra utilitatea inițială.
Deși este o idee cât se poate de inovativă, Valencia nu este primul oraș care a făcut acest lucru.
O localitate din nord-vestul Franței, Briere, a început să instaleze panouri solare în cimitir cu ceva timp în urmă și este programat să aibă o capacitate de 1,3 MW până în 2025. Acest lucru va contribui la alimentarea cu energie electrică a celor 4.000 de locuitori din zonă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.