"La sfârşitul lui iunie vom putea relua activitatea turistică, în cazul menţinerii curbei descendente a contagierilor", a declarat Abalos care a subliniat necesitatea de a face din Spania o ţară mai atractivă din punct de vedere sanitar, deoarece turismul necesită siguranţă.
Angela Merkel a găsit SOLUȚIA! Cum depășim această pandemie mai repede
Din 15 mai se prevede ca turiştii străini trebuie să se supună obligatoriu unei carantine de 14 zile la sosirea în Spania, fapt ce a suscitat critici din partea mai multor sectoare economice şi a numeroase ţări.
"Nu puteam permite circulaţia străinilor cât timp populaţia spaniolă se află în izolare", a spus Luis Abalos în declaraţii acordate televiziunii publice (TVE), subliniind că "circulaţia străinilor va avea loc în paralel cu cea a spaniolilor".
Potrivit ministrului transporturilor, în momentul în care spaniolii vor putea călători liber în alte provincii şi străinii vor putea intra în Spania, având în vedere că în situaţia actuală nimeni nu doreşte să vină într-o ţară şi să fie apoi plasat în izolare.
Deocamdată, mobilitatea este limitată iar hotelurilor le este interzisă utilizarea zonelor comune şi există restricţii pentru baruri şi restaurante. Turismul este unul dintre sectoarele cele mai afectate de pandemie, cu consecinţe economice directe, având în vedere că este unul dintre motoarele economiei spaniole.
Spania a fost în 2019, a doua ţară ce mai vizitată de turiştii străini, cu 83,7 milioane de vizitatori, iar turismul avea înainte de criza sanitară un aport de 12,3 la sută la produsul intern brut (PIB), reprezentând 12,7 % din locurile de muncă cu 2,45 milioane de angajaţi în acest sector.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.