După o discuţie cu omologul său britanic, Sanchez a scris pe contul său de Twitter: "Poziţiile noastre rămân departe una de alta. Guvernul meu va apăra întotdeauna interesele Spaniei. Dacă nu vor fi schimbări, vom face uz de veto faţă de Brexit".
Dezacordul care persistă între Londra şi Madrid are ca obiect suveranitatea asupra enclavei britanice Gibraltar din sudul Spaniei, arată DPA. Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat joi presei, la Bruxelles, că mai sunt câteva probleme de rezolvat, înainte de summitul special de duminică al Uniunii Europene, care trebuie să aprobe acordul cu Regatul Unit privind relaţiile acestei ţări cu UE după Brexit.
Declaraţia politică a liderilor europeni însoţeşte acordul propriu-zis, un document de 585 de pagini în care Spania mai doreşte să se facă modificări de ultim moment, pentru a clarifica viitorul negocierilor privind Gibraltarul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.