Angajații companii și-au reorganizat graficul de lucru astfel încât să se încadreze în timp pentru îndeplinirea obligațiunilor de serviciu. La fiecare două săptămăni ei se întrunesc pentru a decide soluțiile cele mai optime. Directorul general al întreprinderii, Kath Blackham a recunosct pentru BBC, că subalternii ei au început să-și ia mai rar concedii medicale, au devenit mai disciplinați, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Încasările au crescut cu 46%, iar profitul s-a triplat.
De ce a fost declarată miercuri zi liberă? Pentru că, potrivit unor studii efectuate de profesorul Jarrod Haar, din Noua Zeelandă, angajații care nu lucrează miercurea se bucură cel mai mult de această zi liberă. Potrivit spuselor sale, pentru angajatori o astfel de soluție este benefică, reducerea cu o zi a săptămânii de lucru neavând un impact major asupra productivității. În schimb, oamenii vor fi mai conștiincioși, mai recunoscători, mai ales că veniturile lor nu au de suferit.
Citește și Cafeneaua care avea prețuri mai mari pentru bărbați a fost închisă
Pe de altă parte, reducerea săptămânii de muncă nu aduce întotdeauna astfel de rezultate. Experimentul cu un grafic de șase ore pe zi introdus în casele de bătrâni din Elveția a demonstrat că, deși indicatorii de productivitate au crescut, cheltuielile cu personalul au crescut, fiind nevoie de mai mulți salariați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.