Nu este o ştire de business, însă gravitatea acestei situaţii ne-a făcut să publicăm acest video făcut în Parcul Păcii din Sectorul 6. Chiar la locul de joacă a fost filmat un şobolan care se plimba pe sub băncile pe care stăteau copii, părinţi şi vârstnici.
Iar întreg parcul mişună de astfel de vietăţi, lucru confirmat de către părinţii care, în lipsa altui parc, vin cu copiii la parcul aflat între staţia de metrou Păcii şi benzinăria MOL.
Peste toate acestea, parcul este foarte murdar, spaţiile verzi sunt necurăţate, coşurile de gunoi sunt pline, locurile de joacă sunt vechi iar toboganele şi leagănele au vopseaua scorojită.
VIDEO AICI.
Citeşte şi: Nicuşor Dan spune că nu sunt bani pentru repararea aleilor din Herăstrău care se prăbuşesc în lac. Poate anul viitor...
DCBusiness a atras atenţia asupra stării avansate de degradare în care se află parcul Herăstrău.
Parcul Herăstrău - Regele Mihai I aşa cum a fost redenumit în urmă cu câţiva ani, s-a transformat dintr-o bijuterie a Capitalei într-un adevărat pericol public. O plimbare prin Herăstrău se poate transforma, din cauza degradării aleilor şi a digului din beton care înconjoară lacul într-o adevărată tragedie. Aleile, mai ales în zona teraselor şi a restaurantelor, au luat-o efectiv la vale.
Sunt porţiuni în care aleea de pe marginea lacului efectiv s-a rupt de la jumătate şi stă să cadă în lac. Un adevărat pericol mai ales pentru copiii care, dornici să facă mişcare, pot alerga şi, fără să ştie ce pericol îi paşte, pot aluneca şi cădea în apă. În plus toate aleile sunt crăpate, cu gropi, bălţi şi rădăcini ale copacilor care au ieşit prin asfalt. Coşurile de gunoi fie lipsesc cu desăvârşire, fie sunt rupte sau pline de gunoi. Băncile sunt degradate şi ele şi cu greu poţi găsi un loc unde să te poţi odihni.
Acestea sunt doar câteva dintre problemele identificate într-o scurtă plimbare prin parcul care ar putea deveni o adevărată atracţie turistică a Bucureştiului, un loc care să aducă turişti atât din ţară cât şi din străinătate. Din păcate, însă, se pare că "pălăria" este prea mare pentru cei care conduc acum urbea. Ce să vorbeşti despre mari proiecte, despre investiţii de anvergură, dacă nu sunt în stare nici măcar să reabiliteze şi să întreţină un parc.
Şi, din păcate, situaţia parcului Herăstrău nu este singulară. Am scris recent şi despre felul în care arată parcul Cişmigiu, aflat chiar peste drum de biroul lui Nicuşor Dan. Iar la fel arată şi parcul Tineretului, acolo unde iarba a fost cosită doar în jurul băncilor, restul fiind o adevărată savană.
Ce a transmis primarul Nicuşor Dan
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că în acest an în parcurile administrate de Primăria Capitalei urmează să fie reparate aleile, iar în Cişmigiu au început lucrările de pregătire pentru reparaţii capitale la Podul Mare.
"În acest moment, în Cişmigiu se fac lucrările de pregătire pentru podul mare din Parcul Cişmigiu. Tot în Parcul Cişmigiu am schimbat, pe aleea vecină cu Schitu Măgureanu, am schimbat pergolele care erau într-o stare destul de degradată, care ţineau plantele agăţătoare de acolo. Pentru anul acesta în parcul Cişmigiu este prevăzută reasfaltarea unor alei crăpate de ani de zile. Tot în Cişmigiu, schimbarea cuvei lacului mic", a arătat edilul general, în cadrul unei conferinţe de presă.
El a menţionat că lucrări de reparaţii ale aleilor vor avea loc şi în parcurile Herăstrău, Tineretului şi Carol.
"În alte parcuri, la fel, pentru anul acesta o să vedeţi asfaltări de alei - acesta e principalul reproş pe care oamenii ni-l aduc. (...) În Herăstrău avem o problemă cu prăbuşirea malurilor de lac şi acolo investiţia este mai mare, de ordinul 40-50 de milioane de lei, pe care nu îi avem încă în bugetul de anul acesta. Sperăm în bugetul de anul viitor", a menţionat primarul general al municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.