Conform unui ultim studiu pe această temă, gadgeturile pot scurta viața utilizatorilor, pentru că provoacă o creștere a nivelului de cortizon. ”Hormonul stresului” ține organismul într-o stare de încordare și agitație, ceea ce sporește cantitatea de zahăr din sânge și afectează negativ sistemul imunitar. Ingrediente care pot conduce la diabet, obezitate, hipertonie, depresie, infarct, demență și chiar deces prematur, explică The New York Times.
Continuând subiectul, publicația Quartz arată că utilizatorii de pretutindeni acuză tot mai des stări disconfort generate de folosirea gadgeturilor. Să renunțe la ele? În nici un caz. Fără îndrăgitele dispozite, stresul se amplifică. Soluții există, iar experții au întocmit o listă cu câteva sfaturi utile.
Citește și Paradox. Telefoanele mobile devin tot mai puțin ... mobile
1. Folosiți funcția care arată de câte ori utilizați smartphone-ul și aplicațiile care vă consumă cel mai mult timp.
2. Dezactivați notificările, cu excepția celor mai importante.
3. Renunțați la push-uri. Astfel, veți vedea mesajele numai când deschideți aplicația.
4. Elimanați conturile inutile din rețelele sociale. Nu vă oferă nimic, dar vă enervează.
5. Observați momentele când doriți să luați smartphone-ul din plictiseală. Renunțați și faceți câteva exerciții de respirație, ieșiți la plimbare, luați o carte. Într-un cuvânt, ocupați-vă timpul cu altceva.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.