Cei trei parlamentari, Anna Soubry, Heidi Allen şi Sarah Wollaston, vechi critici ai strategiei lui May pentru ieşirea din Uniunea Europeană, despre care spun că este dirijată de conservatorii eurosceptici, au transmis într-un comunicat că demisionează "din cauza modului dezastruos în care acest guvern gestionează Brexit-ul".
Premierul Theresa May s-a declarat miercuri întristată de decizia celor trei, dar a adăugat că ea face ce este bine pentru ţară.
"Mă întristează această decizie", a precizat premierul într-un comunicat, adăugând că era de aşteptat ca procesul Brexit-ului să fie unul dificil.
Partidul Conservator nu are o majoritate în parlament şi poate guverna doar datorită unui acord cu cei 10 parlamentari ai Partidului Democrat Unionist (DUP) din Irlanda de Nord.
Citește și: Brexit - Avertismentul BCE pentru băncile din zona euro
Cele trei demisii înseamnă că poziţia lui May în parlament se slăbeşte şi mai mult, într-un moment când trebuie să obţină un vot crucial pentru forma acordului privind Brexit-ul pe care va reuşi să o obţină cu UE.
În prezent mai există 313 parlamentari conservatori în legislativul de 650 de locuri. Cu sprijinul DUP, May are acum o majoritate de lucru de şapte mandate, în scădere faţă de 13. Acest lucru se calculează pe baza faptului că unii parlamentari nu îşi ocupă locurile, iar alţii adoptă poziţii neutre.
În realitate, cei trei demisionari au votat deseori împotriva planului lui May pentru ieşirea din UE şi foarte probabil premierul oricum nu ar fi putut conta pe voturile lor.
De asemenea, deşi cei trei au părăsi partidul, ca independenţi vor putea să voteze liber cu conservatorii lui May în orice moment.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.