Odată ce containerul se va umple, acesta va fi scos din apă, adus la țărm pentru a colecta deșeurile adunate și plasat înapoi în sistemul de colectare.
“Am considerat că nu mai este suficient să ne desfășurăm activitățile de zi cu zi și să ignorăm ce se întâmplă cu mediul înconjurător, ci trebuie sa ne implicăm astfel încât cu ajutorul tehnologiei să creăm un impact pozitiv asupra mediului”, a declarat Dragoș Rus, cofondator WeSupply.
Fenomenele meteo extreme vor deveni o normă, avertizează ANM
“Sunt nespus de încântat că am reușit să punem în funcție primul curățător. Sunt încrezător că după ce lumea vede ce cantitate de gunoi adunăm de pe râuri, comunitatea se va implica și mai mult, astfel încât proiectele de acest gen să ia amploare. Vrem cu sprijinul comunității, a mediului de afaceri și pe viitor și cu cel al autorităților locale să punem cate un curățător pe fiecare râu din România”, a spus Virgil Ghic, cel de-al doilea cofondator WeSupply.
Identificarea zonelor foarte afectate de poluare este una dintre prioritățile WeSupply, întrucât se dorește plasarea acestor sisteme pe mai multe râuri pentru colectarea deșeurilor. WeSupply dorește să colaboreze pe viitor și cu autoritățile locale cât și cu comunitatea și mediul de afaceri pentru ca soluția lor să fie extinsă la nivel național.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.