Angajații moderni sunt răpuși de ore suplimentare de muncă și sarcini grele. Pentru a avertiza în privința răspândirii acestui sindrom, OMS a declarat Burnout-ul o condiție medicală. Burnout-ul este descris de OMS drept un „sindrom” care apare „din stresul cronic generat de locul de muncă și care nu a fost gestionat corespunzător”. Conform studiilor în domeniul medical, unul din cinci angajați riscă să sufere de acest sindrom.
Românii, nemulțumiți de salarii și job
Simptome
Conform psihologilor care evaluează riscurile sindromului, declară că Burnout reprezintă o epuizare emoțională, o depersonalizare, precum și o lipsă de realizare personală.
Femeile vor recunoaște mai ușor decât bărbații că se simt epuizate, totodată însă tot acestea vor obține mai puțină satisfacție din munca lor în momentul în cre suferă de Burnout. Bărbații nu au tendința de a-și corela epuizarea cu rezultatele obținute la locul de muncă, chiar dacă colegii lor au observat că numai sunt la fel de angajați în activitățile legate de job.
Unele simptome ale Burnout-ului sunt similare cu cele ale depresiei. Ești mai iritat, imprevizibil, comunici într-un mod defectuos. Sistemul imunitar scade, așa că ești mai predispus la răceli, gripe, infecții, sau insomnii.
Nivelurile scăzute de magneziu sunt direct legate de stres și anxietate, așa că introdu în dieta ta nucile, semințele și leguminoasele.
Dacă ești epuizat psihic, se poate ca acest lucru să se reflecte și în programul tău de exerciții fizice. Încearcă să te motivezi însă și amintește-ți că activitatea fizică reduce niveul stresului și îți conferă o stare de bine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.