"Încă o dată ne confruntăm cu lăcomia și lipsa de respect a angajatorilor. Încă o dată, inteligența artificială îi pune pe membrii noștri în pericol de a le reduce oportunitatea de a munci. Și încă o dată, SAG-AFTRA se opune tiraniei în numele membrilor săi", a declarat Fran Drescher, președintele sindicatului, într-un comunicat.
Deși o autorizație de grevă nu înseamnă ca greva va fi neapărat declanșată, aceasta poate fi un instrument util la masa negocierilor, deoarece oferă sindicatului posibilitatea de a declara greva în cazul în care negocierile eșuează. Membrii SAG-AFTRA eligibili vor putea vota cu privire la autorizarea unei greve până pe 25 septembrie la ora 17.00 PT, în seara dinaintea reluării discuțiilor.
SAG-AFTRA solicită o creștere salarială retroactivă de 11% pentru interpreții săi din jocurile video, precum și o creștere de 4% în al doilea și al treilea an al contractului, pentru a compensa inflația. Este o solicitare identică cu cea pe care a adresat-o Alianței producătorilor de filme și televiziune în cadrul grevei în curs de desfășurare a sindicatului împotriva companiilor de film și televiziune.
"Ne dorim cu toții un contract echitabil care să reflecte contribuțiile importante ale artiștilor reprezentați de SAG-AFTRA într-o industrie care oferă divertisment la scară mondială pentru miliarde de jucători din întreaga lume", a declarat pentru CNN Audrey Cooling, purtător de cuvânt al companiilor de jocuri video, într-un comunicat. "Negociem cu bună credință și sperăm să ajungem la un acord reciproc avantajos cât mai curând posibil".
Măsurile împotriva inteligenței artificiale sunt, de asemenea, esențiale în cadrul negocierilor, în special în ceea ce privește tehnologia de captare a mișcărilor și expresiilor faciale ale actorului care sunt colectate și folosite pentru a face personajele animate din jocurile video mai realiste.
"Artiștii care dau viață personajelor din jocurile video merită un contract care să reflecte valoarea pe care o aduc industriei jocurilor video", a declarat Duncan Crabtree-Ireland, director executiv național și negociator șef al SAG-AFTRA, într-o declarație.
Printre companiile implicate în negocieri se numără Activision, Epic Games și WB Games, care au portofolii de jocuri video care includ serii extrem de populare precum "Star Wars: Battlefront", "Call of Duty" și "Mortal Kombat".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.