Deși Tesla nu produce mașini în Suedia, modelele care ajung în această țară sunt întreținute de aproximativ 130 de mecanici afiliați sindicatului suedez IF Metall, care au dat startul grevei pe 27 octombrie, informează Reuters.
Lucrătorii portuari s-au alăturat grevei muncitorilor la 7 noiembrie, blocând cele patru porturi majore ale Suediei pentru mașinile Tesla. Aceasta s-a extins vineri la toate porturile.
Tesla, compania care a revoluționat piața mașinilor electrice, evită acordurile de negociere salarială cu cei aproximativ 127.000 de angajați, iar Musk s-a exprimat în mod vocal împotriva sindicatelor.
Până în prezent, sindicatele din Statele Unite și Germania nu au reușit să determine compania să accepte acorduri de negociere salariale.
"Dacă au venit în Suedia, trebuie să respecte regulile. Avem anumite norme aici, și el (Musk) trebuie să le accepte", a spus Torbjorn Johansson, resopnsabilul de negocieri la confederația sindicală din Suedia.
Vineri, electricienii au oprit lucrările de service și reparații pentru Tesla, inclusiv la stațiile sale de încărcare din întreaga Suedie.
Muncitorii suedezi sunt susținuți și de Fellesforbundet din Norvegia, cel mai mare sindicat din confederație a țării.
Sindicatele suedeze au avut succes în trecut în a determina companiile străine să accepte practicile industriale locale.
Acțiunile împotriva Tesla vor escala și mai mult dacă nu se ajunge la un acord până la 24 noiembrie, când aproximativ 50 de muncitori sindicalizați de la Hydro Extrusions, o filială a companiei norvegiene de aluminiu și energie Hydro, vor opri lucrul la componentele auto Tesla.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.