Astfel, rezultatele observațiilor au arătat că în cazul persoanelor care s-au îmbolnăvit mai târziu, boala s-a manifestat cu mai puțină agresivitate. Studiul a fost efectuat pe 89 de pacienți, împărțiți în două grupe.
În prima au intrat 31 de persoane care s-au contaminat cu noul virus în perioada 16-22 ianuarie. Cei 58 de bolnavi din grupa a doua au fost spitalizați între 23 și 29 ianuarie.
Majoritatea din prima grupă au prezentat febră mare, stare de slăbiciune, durere la nivelul mușchilor și un nivel scăzut de limfocite. La cei din a doua grupă aceste simptomie fie au lipsit, fie s-au manifestat mult mai blând. Totuși, tusea, stări de vomă, senzație de greutate în piep și diaree s-au înregistrat la toți pacienții participanți la studiu.
Citește și Avertisment: Este posibil un al doilea val al epidemiei de coronavirus
”Rezultatele cercetării noastre ne permit să presupunem că simptomele inițiale la pacienții infectați mai recent sunt mai latente. De asemenea, considerăm că noul tip de coronavirus se poate transforma treptat într-un virus asemănător gripei”, au afirmat oamenii de știință chinezi.
În același timp, ei au avertizat că din observațiile lor se poate trage concluzia că noul coronavirus poate să nu se manifeste în organism o perioadă îndelungată. În plus, virusul a suferit mutații, iar nou apărutele forme se manifestă diferit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.