Studiul arată că în cazul persoanelor vaccinate simptomele sunt de durată scurtă și mai puține decât în cazul celor nevaccinate.
”S-au schimbat (simptomele, n.red) și, față de tabloul pe care noi îl știam, de fapt tabloul infecției COVID 19 la persoanele care nu s-au vaccinat, într-adevăr simptomele par a fi diferite și par a semăna cu răcelile curente. Simptomatologia de tip respirator.
Veşti proaste pentru această categorie de români. Enel scumpeşte cu 21% preţul energiei electrice
Dacă vorbim despre persoane care s-au vaccinat împotriva COVID 19, trebuie să punctăm că protecția asigurată de vaccinuri este foarte bună, spre 100%, față de formele grave și față de apariția decesului. Sigur că, dacă discutăm despre formele ușoare de boală, există încă o proporție care, deși s-au vaccinat, pot face o infecție simptomatică. Și există o categorie de persoane care sunt infectate dar nu prezintă niciun simptom. Așa numitele persoane asimptomatice.
Cum se încadrează o persoană vaccinată în acest spectru de posibilități în relație cu infecția COVID 19, este o întrebare la care încă nu am reușit să avem un răspuns. Sunt mai mulți factori care intervin aici, probabil că aici intervine faptul că fiecare dintre noi, fiind unic, inclusiv din punct de vedere biologic, reacționează față de infecție chiar și în prezența protecției oferite de vaccinare”, a explicat Marius Geantă, președintele Centrului pentru Inovație în Medicină, la Antena 3.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.