Alexandru Coșbuc-Ionescu, vicepreședinte și șef al Diviziei Comerciale Proiecte din cadrul SIMAVI, a explicat în cadrul emisiunii difuzate de DCNews că la ora actuală compania are în lucru 35 de poiecte care sunt finanțate de Comisia Europeană din care 5 sunt din domeniul medical.
Dintre acestea Follow me este un program de asistență pentru pacienții cu demență, Alzheimer sau Parkinson și care a fost implementat la Spitalul Universitar de Urgență București. În acest program, pacienții poartă ceasuri inteligente prin care sunt monitorizați 9 paramentri biologici, parametri care sunt colectați pe un server și interpretați de un program de inteligența artificială (AI) care dacă înregistrează tipare neobisnuite de comportament transmite alterte către aparținători sau cadrele medicale.
Telemedicină. Nirvana Georgescu: Au fost rezolvate câteva cazuri de urgențe adevărate
Pentru aparținători este important și faptul că ceasurile transmit și localizarea pacienților pentru cei părăsesc locuința și nu mai stiu să se întoarcă acasă.
Alexandru Coșbuc-Ionescu a mai explicat că acest sistem a fost implementat și într-un centru de îngrijire al bătrânilor din Belgia dat fiind un alt avantaj al acestui sistem și anume că necesarul de cadre medicale ntr-un centru asistat de Follow me este mult scăzut față de unul obișnuit.
Specialistul SIMAVI a mai spus că astfel de sisteme sunt larg utilizate în țările nordice unde îngrijirea în spitale este foarte scumpă iar pacienții oricum preferă să fie îngrijiți în confortul propriei lor locuințe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.