Grăbindu-se să iasă la rampă cu explicații, șefa Rospotrebnadzor, un fel de Protecție a consumatorului, una dintre instituțiile care monitorizează evoluția situației epidemiologice din Rusia, Anna Popova a asigurat că noua versiune de coronavirus nu este mai periculoasă.
”Tot ceea ce se întâmplă cu SARS-CoV-2 pe teritoriul Rusiei nu întărește agentul patogen, dar nici nu îl face mai slab, mai vulnerabil. Sunt schimbări apare minore, dar este de datoria specialiștilor să stabilească în ce măsură aceste modificări pot sau nu influența efectul vaccinurilor anti-covid”, a declarat Popova.
Îndemnând populația la calm, ea a îndemnat populația să nu țină cont de exagerările vehiculate prin presă și să asculte ceea ce spun experții. Dificil de urmat acest sfat, în condițiile în care mass-media rusești au consultat deja părerea oamenilor de știință. Iar mulți dintre ei s-au declarat preocupați de posibilitatea ca mutația înregistrată în Siberia, una destul de importantă, în opinia lor, să nu însemne începutul unei transformări mult mai ample în condiții meteorologice specifice Siberiei.
Citește și Covid-19. Descoperire COLOSALĂ. Anunțul experților germani
Pe de altă parte, directorul general al Centrului de virusologie și biotehnologie ”Vektor”, unde a fost dezvoltat al doilea vaccin anti-covid al rușilor, Rinat Maksiutov, a declarat că imunitatea care se formează la persoanele care au făcut covid-19 nu este pe viață. De aceea, chiar dacă ai trecut prin boala provocată de noul coronavirus, va trebuie să te vaccinezi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.