Potrivit uneia dintre surse, IPO-ul ar putea fi finalizat încă din perioada Paștelui, pe 20 aprilie.
Vizita ministrului britanic de Finanțe, Rachel Reeves, în China, care începe sâmbătă și include întâlniri cu vicepremierul He Lifeng pentru a discuta despre cooperarea economică și financiară, ar putea facilita obținerea aprobărilor necesare pentru Shein, a adăugat sursa.
O altă sursă a confirmat că Shein, fondată în China în 2012, lucrează pentru o listare în prima jumătate a acestui an, deși calendarul exact rămâne incert.
Eforturile de listare la Londra vin după ce compania a renunțat la planurile pentru o IPO în Statele Unite, în urma reacțiilor negative din partea legiuitorilor americani, care au exprimat îngrijorări legate de riscurile asociate Chinei și de presupuse practici de muncă necorespunzătoare.
Șeful Autorității de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA), responsabilă cu evaluarea și aprobarea listărilor precum IPO-ul Shein, o va însoți pe Reeves în vizita la Beijing și Shanghai, unde se va întâlni cu partenerii de reglementare chinezi.
Shein a refuzat să comenteze subiectul, FCA a precizat că nu oferă informații despre aplicațiile de listare, iar Ministerul Finanțelor din Marea Britanie nu a răspuns întrebărilor adresate de Reuters.
Deși Shein și-a mutat sediul central din Nanjing în Singapore în 2022, compania necesită, de asemenea, aprobarea Comisiei Chineze de Reglementare a Valorilor Mobiliare (CSRC), fiind supusă regulilor chineze pentru listări externe, deoarece majoritatea celor 5.800 de producători contractuali ai săi sunt în China.
Noile reguli adoptate de CSRC în 2023 permit comisiei să analizeze și, eventual, să blocheze listările externe. CSRC nu a răspuns imediat întrebărilor despre vizita oficialilor britanici și IPO-ul Shein.
Shein se află într-o poziție delicată din punct de vedere politic, încercând să demonstreze că are măsuri pentru a limita riscurile legate de încălcările drepturilor omului în lanțul său de aprovizionare, fără a face declarații directe despre provincia chineză Xinjiang. Aceasta este un important producător de bumbac, dar este asociată cu acuzații de muncă forțată și abuzuri împotriva populației uigure, acuzații pe care Beijingul le neagă.
Autoritățile chineze au criticat brandurile de îmbrăcăminte care afirmă că nu folosesc bumbac din Xinjiang.
Marți, în fața unei comisii parlamentare britanice, consilierul general al Shein pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, Yinan Zhu, a evitat să răspundă direct dacă hainele companiei conțin bumbac din China sau Xinjiang sau dacă Shein interzice furnizorilor săi să utilizeze bumbac din provincie. Zhu a cerut să ofere răspunsuri scrise și a declarat că Shein respectă legile relevante în toate jurisdicțiile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.