”Mulți, mulți antreprenori vor ajunge la sapă de lemn, vor da faliment. Alții se vor adapta. Cum? În primul rând vor analiza situația, vor căuta alte oportunități acolo unde nu s-au gândit pănă acum”, a explicat Daymond John.
În opinia omului de afaceri, pentru a trece peste starea de panică, pentru a recâștiga încredere în propriile forțe, oricine deține un business trebuie să-și pună câteva întrebări cheie.
- Ce pot controla?
- Pe cine pot suna?
- Cu cine pot colabora?
În plus, șeful FUBU, firmă producătoare de hanorace, tricouri și îmbrăcăminte sportivă, îi sfătuiește pe colegii de breaslă aflați la răscruce de drumuri și neștiind încotro să se îndrepte, să se întrebe: ”Ce prețuiesc cel mai mult pe lume?”. Și, continuă John, care și-a început afacerea în bucătăria mamei sale, ”nu uitați că întotdeauna aveți ceva de oferit. Numai că trebuie să aflați singuri ce”.
Citește și Statul la coadă. Sfaturi. Cercetătorii israelieni au studiat problema
El afirmă că întotdeauna pe primul loc trebuie să se afle clientul. ”Trebuie să fiți cu un pas înaintea clientului. Cum? Stând de vorbă cu el, aflându-i dorințele, preferințele. Pentru că dacă oamenii vor vedea că vă pasă, vă vor aprecia. Nu vă chinuiți, calmați-vă”, îndeamnă Daymond John.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.