Viitoarea conductă cu o lungime de 403 de kilometri ar urma să se întindă de la graniţa Serbiei cu Bulgaria până la graniţa cu Ungaria.
"Am demarat deja lucrările pregătitoare astfel încât autorizaţiile de construcţie pentru primele două tronsoane să fie eliberate până la finele lunii", a declarat premierul Brnabic cu ocazia unei şedinţe comune a Guvernelor Serbiei şi Ungariei care a avut loc în oraşul Subotica, nordul Serbiei. Brnabic a adăugat că după emiterea autorizaţiilor vor începe oficial şi lucrările de construcţie.
Citește și Conducta pentru ruși de lângă România
Conducta TurkStream, construită în prezent între Rusia şi Turcia via Marea Neagră, face parte din eforturile Rusiei de a ocoli Ucraina în livrările sale de gaze naturale spre Europa. Prima linie a conductei TurkStream, cu o capacitate de 15,75 miliarde metri cubi pe an, va aproviziona piaţa locală din Turcia. Cea de-a doua linie, cu o capacitate similară, ar urma să fie destinată aprovizionării clienţilor din Europa de Sud-Est.
Grupul rus Gazprom trebuie să aleagă una din cele două posibile rute pentru cea de-a doua linie a TurkStream: prin Bulgaria sau Grecia. Până acum, gigantul rus nu a anunţat în mod oficial dacă a selectat vreuna dintre cele două rute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.