"Înainte de apariția simptomelor, oamenii sunt deja infecțioși și pot transmite boala și la alte persoane", spune Jessilyn Dunn, PhD, profesor asistent de inginerie biomedicală la Universitatea Duke dinDurham, NC.
"De aceea este atât de important să putem detecta infecția chiar și atunci când o persoană nu prezintă niciun simptom - deoarece acest lucru ar ajuta la prevenirea răspândirii agenților patogeni care are loc înainte ca cineva să știe că este bolnav și de aceea este important din perspectiva sănătății publice", a adăugat ea.
Studiul a fost publicat online la 29 septembrie, în JAMA Network Open.
Citește și: Filtrele HEPA și COVID-19. Rezultate SURPRINZĂTOATE ale unui studiu
Predicția gravității
La 12 ore după ce participanții la studiu au fost infectați, tehnologia a fost capabilă să prezică gravitatea infecției cu H1N1 cu o acuratețe de 83%. Pentru rinovirus, acuratețea a fost ușor mai mare, de 92%.
După cum subliniază autorii, capacitatea de a identifica infecția ar putea avea efecte de anvergură. "În mijlocul pandemiei globale de coronavirus, necesitatea unor abordări noi ca aceasta nu a fost niciodată mai evidentă", sugerează ei.
Medicul Steven Steinhubl, cercetător științific și fost director al medicinei digitale la Institutul Translațional al Scripps Research, spune că are multă încredere în acest tip de tehnologie.
În cazul în care oamenii se întorc de fapt vreodată împreună la locul de muncă recunoașterea timpurie a faptului că un angajat ar putea avea gripă sau o altă infecție extrem de contagioasă ar putea să îi alerteze pe aceștia cu privire la necesitatea de a sta acasă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.