Această ”spargere” demonstrează fără drept de tăgată cât de necesară este o ”resetare” în relațiile cu Moscova, dar una deschisă, ”cu cărțile pe masă”, sinceră și deschisă, a apreciat politicianul american într-un interviu pentru CNN, postat, parțial, pe Twitter.
"Nu putem să fim prieteni cu Vladimir Putin și, în același timp, să îi permitem să comită asemenea atacuri cibernetice asupra Americii. ... De fapt, este un fel de declarație de război a Rusiei lansată Statelor Unite și trebuie să luăm acest lucru în serios", a afirmat Durbin. El a adăugat că Rusia „încearcă neobosit să invadeze spațiul cibernetic al Americii”.
Între timp, echipa de tranziție a președintelui ales al Statelor Unite, Joe Biden, a fost pusă la curent cu atacurile cibernetice atribuite Rusiei. Potrivit CNN, oamenii lui Biden au convocat o serie de întâniri cu diferite agenții.
Citește și Reducerea vârstei de pensionare pentru militari și polițiștii
Potrivit presei de peste Ocean, hackerii ruși ar fi atacat Departamentul pentru Securitate Internă al SUA și au obținut acces la comunicații interne din cadrul departamentului. Atacul a făcut parte dintr-o campanie care a atacat și sistemele Departamentului Trezoreriei SUA și ale Administrației Naționale a Telecomunicațiilor și Informației.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.